perjantai 31. heinäkuuta 2015

Mustikkahyydykekakku

Tällä kakulla osallistuin Instagramissa Dr. Oetkerin mustikkahaasteeseen :)

Pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g margariinia

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mustikoita
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Päälle:
200 g mustikoita
3 liivatelehteä
2 dl mehutiivisettä

Sulata rasva ja murskaa keksit. Taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan halkaisijaltaan noin 18-22 cm.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon sokerit ja  tuorejuusto. Kiehauta sitruunamehu, liota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet mehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää mustikat ja sekoita lusikalla varovasti. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Kaada hyytyneen kakun päälle loput mustikat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta mehu ja lisää puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä ja vähän jähmettyä. Kaada kakun päälle tasaisesti.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Irroita varovasti vuoastaan seuraavana aamuna.


Ohje on: Mtv3.fi sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti